Prostreno.cz

Jehněčí dušené se zelím

Jehněčí maso dušené s bílým zelím.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 45min

    15min příprava

    1h a 30min vaření

  • 338 kJ / 80 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na

  • 600 g jehněčího masa na dušení
  • 3 ks cibule
  • 750 g bílého zelí
  • 500 g brambor
  • 3 lžíce oleje
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky pepře
  • 3 špetky kmínu
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 4 lžíce čerstvé nasekané petrželky

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli a očištěné zelí nakrájejte na proužky, maso nakrájejte na větší kostky. Oloupané brambory nakrájejte na silnější plátky.
  2. Na oleji opečte maso, jemně osolte a opepřete. Opečené maso vložte střídavě s brambory do zapékací misky. Maso a brambory proložte ještě zelím a cibulí. Každou vrstvu posypte kmínem. Zalijte vývarem, přikryjte a duste v troubě při 180 °C přibližně 80 minut. Jednotlivé porce posypte petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí dušené se zelím

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat