Prostreno.cz

Vejce v hořčičné omáčce

Jeden z receptů jak využít velikonoční vejce.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 731 kJ / 174 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky13g

Ingredience na

  • 4 ks vajec - vařených natvrdo
  • 2 lžíce másla - vrchovaté
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 150 ml smetany
  • 1 lžička pískového cukru
  • 2 špetky soli
  • 2 lžíce pikantní hořčice
  • 3 lžičky kaparů
  • 1 svazek řeřichy

Postup přípravy

  1. Na rozehřáté máslo přidejte mouku, míchejte, zalijte vývarem, smetanou, přidejte cukr a povařte za stálého míchání 15 minut.
  2. Do omáčky přidejte hořčici a kapary, promíchejte a už nevařte! Podle potřeby dochuťte solí.
  3. Vejce oloupejte, překrojte, uložte na talířky, přelijte omáčkou a posypte řeřichou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,92g
  • Sacharidy:

    198,06g
    • Cukry:

      103,80g
  • Tuky:

    135,32g
  • Vláknina:

    9,00g

Aktivita pro spálení: 174 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení



Podobné recepty

Jarní vaječina

(15 hlasů)
30min
430 kJ

Salát s vejci

(12 hlasů)
25min
384 kJ

Míchaná vejce s rajčaty

(14 hlasů)
30min
523 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vejce v hořčičné omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat