Prostreno.cz

Kuře v bílém víně

Kuře 100x jinak, tentokrát s bílým vínem.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 447 kJ / 106 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy9g
tuky5g

Ingredience na

  • 1-1,5 kg kuřete - naporcovaného
  • 15 ks šalotek
  • 150 g anglické slaniny - nakrájené na kostky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 250 g žampiónů
  • 100 g másla
  • 3 stroužky česneku
  • 5 špetek soli
  • 500 ml dobrého bílého vína
  • 4 lžíce brandy
  • 3 větvičky tymiánu
  • 1 ks bobkového listu
  • 6 snítek zelené petrželky
  • 4 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujte oloupané, překrojené šalotky. Přidejte slaninu a nakrájené houby. Orestované houby s cibulkou vyndejte děrovanou lžíci na talíř. Na pánev přidejte máslo a vložte naporcované, osolené a v mouce obalené kuře, které opečte ze všech stran.
  2. Orestované kuře i s tukem, na kterém jste kuře opékali, vložte do zapékací misky, posypte cibulkou s anglickou slaninou, houbami a drobně nakrájeným česnekem.
  3. K masu vložte bobkový list, nasekaný tymián, podlijte vínem, přikryjte a pečte v troubě při 180 °C přibližně hodinu. Po hodině pečení pokapejte kuře brandy, posypte petrželkou a podávejte.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Kuře v bílém víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat