Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Rybí filé s pórkem

lanvin
9hlasů
Hodnotit

40min

15min příprava

25min vaření

492 kJ

energetická hodnota na 100g

80 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky5g sacharidy5g bílkoviny

Filé zapečené s pórkem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 250 g pórku
  • 3 lžíce oleje
  • 6 lžic zeleninového vývaru
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 150-200 g rybího filé - nejlépe z lososa
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 60 ml šlehačky
  • 4 lžíce nasekaného kopru

Postup přípravy

  • Očištěný pórek nakrájejte na tenké kroužky. Na pánvi s rozehřátým olejem restujte pórek 3-4 minuty. Přidejte vývar, ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vložte do zapékací misky (20 cm délka).
  • Omyté filé osušte, osolte, opepřete a pokapejte 2 lžícemi citrónové šťávy. Filé položte na pórek.
  • Promíchejte šlehačku, 2 lžíce kopru, 2 lžíce citronové šťávy, podle chuti osolte a opepřete a přelijte filé.
  • Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut. Podávejte posypané koprem nejlépe s bramborovou kaší.
Cizrnový salát s bylinkami

Cizrnový salát s bylinkami

35min 748kJ 130 Kč

Podobné recepty

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

23 hlasů
40min 648 kJ 115 Kč
Ryba v citronové omáčce

Ryba v citronové omáčce

15 hlasů
50min 465 kJ 180 Kč
Rybí filé s houbami

Rybí filé s houbami

16 hlasů
45min 509 kJ 110 Kč
Rybí filé s koriandrem

Rybí filé s koriandrem

10 hlasů
40min 718 kJ 130 Kč
Ryba na červeném víně

Ryba na červeném víně

9 hlasů
35min 287 kJ 140 Kč
Filé z lososa na žampiónech

Filé z lososa na žampiónech

14 hlasů
40min 486 kJ 190 Kč

Články nejen o vaření