25min
15min příprava
10min vaření
1261 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:28g tuky5g sacharidy7g bílkoviny
Opomíjený fenykl s červeným grepem.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
1 ks
fenyklu
1 ks
velkého červeného grepu
6 lžic
pistácií
- nasekaných a nasucho opražených
250 g
anglické slaniny
4 lžíce
olivového oleje
1 lžička
hrubé soli
2 špetky
čerstvě namletého pepře
3 snítky
čerstvého kopru
Postup přípravy
Očištěný fenykl nakrájejte napříč na tenké plátky. Plátky dejte na talíř a jemně je osolte.
Anglickou slaninu nakrájejte na proužky a orestujte ji na 1 lžíci oleje. Opečenou slaninu nechte okapat na papírovém ubrousku.
Grep důkladně oloupejte a rozdělte na kousky. Grep položte na plátky fenyklu a posypte anglickou slaninou.
Vše posypte pepřem, oříšky, pokapejte olejem a ozdobte snítkou kopru.