Prostreno.cz

Fenyklový salát s grepem

Opomíjený fenykl s červeným grepem.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 25min

    15min příprava

    10min vaření

  • 1275 kJ / 304 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky28g

Ingredience na

  • 1 ks fenyklu
  • 1 ks velkého červeného grepu
  • 6 lžic pistácií - nasekaných a nasucho opražených
  • 250 g anglické slaniny
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička hrubé soli
  • 2 špetky čerstvě namletého pepře
  • 3 snítky čerstvého kopru

Postup přípravy

  1. Očištěný fenykl nakrájejte napříč na tenké plátky. Plátky dejte na talíř a jemně je osolte.
  2. Anglickou slaninu nakrájejte na proužky a orestujte ji na 1 lžíci oleje. Opečenou slaninu nechte okapat na papírovém ubrousku.
  3. Grep důkladně oloupejte a rozdělte na kousky. Grep položte na plátky fenyklu a posypte anglickou slaninou.
  4. Vše posypte pepřem, oříšky, pokapejte olejem a ozdobte snítkou kopru.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Fenyklový salát s grepem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat