Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Květáková kaše

lanvin
14hlasů
Hodnotit

35min

20min příprava

15min vaření

372 kJ

energetická hodnota na 100g

65 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky5g sacharidy3g bílkoviny

Kaše z vařeného květáku jako příloha.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 hlávka květáku - rozděleného na růžičky
  • 2 stroužky česneku
  • 150 ml smetany
  • 4 lžíce másla
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě namletého černého pepře
  • 1 špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1 hrst nasekané zelené petrželky

Postup přípravy

  • Květák uvařte se stroužky česneku v osolené vodě doměkka (10-15minut). Uvařený květák rozmačkejte na kaši. Přidejte smetanu, máslo, sůl, muškátový oříšek, pepř a promíchejte. Kaši můžete pokapat rozpuštěným máslem.
  • Podávejte posypané nasekanou petrželkou, stejně jako klasickou bramborovou kaši.
Batátová polévka se špenátem

Batátová polévka se špenátem

3 hlasy
55min 344kJ 99 Kč
Bramborový salát s jogurtem

Bramborový salát s jogurtem

4 hlasy
45min 408kJ 55 Kč

Podobné recepty

Květákové kari

Květákové kari

19 hlasů
25min 317 kJ 51 Kč
Květákové placičky

Květákové placičky

31 hlasů
40min 793 kJ 59 Kč
Květákový salát

Květákový salát

14 hlasů
25min 328 kJ 54 Kč
Květákový salát

Květákový salát

14 hlasů
25min 427 kJ 59 Kč
Květák pečený v troubě

Květák pečený v troubě

20 hlasů
50min 542 kJ 60 Kč
Květák zapečený s čedarem

Květák zapečený s čedarem

12 hlasů
50min 366 kJ 95 Kč

Články nejen o vaření