Prostreno.cz

Vepřový guláš se sušeným ovocem

Netypická chuť tak známého guláše. Zkuste do něj přidat sušené ovoce.

Ohodnotit
(28 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 689 kJ / 164 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy21g
tuky7g

Ingredience na

  • 500 g vepřové plece
  • 2 ks velké cibule
  • 1 hrst sušených meruněk
  • 2 hrsti sušených švestek
  • 1 lžíce rozinek
  • 200 ml bílého vína
  • 3 lžíce másla
  • 2 ks bobkového listu
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 ks bujonu - šťáva k vepřovému masu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 sklenička vody

Postup přípravy

  1. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na kostky. Omyté švestky a meruňky nakrájejte na proužky. Cibuli nakrájejte nadrobno.
  2. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte cibuli a maso a vše orestujte. Zalijte vínem, přidejte koření, meruňky, švestky, rozinky. Poduste 10 minut.
  3. Zalijte 1 sklenicí vody, kostky šťáva k masu, přikryjte a duste až bude maso měkké. Podle potřeby přidejte sůl a pepř.
  4. Podávejte s rýží.

TIP:

Maso nemusí být nutně z plece, můžete použít i jiný druh vepřového masa. Guláš je výborný, když se uvaří den předem.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřový guláš se sušeným ovocem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat