Jehněčí kotlety s rybízovo-hořčičnou omáčkou
Jehněčí maso s pikantní omáčkou.
-
40min
15min příprava
25min vaření
-
772 kJ / 184 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky16g
Ingredience na
- 4 ks
jehněčích kotlet
- 3 lžíce
másla
- 1 lžíce
oleje
- 150 ml
hovězího vývaru
- 2 lžíce
rybízového želé
- 1 lžíce
hrubozrnné hořčice
- 4 špetky
soli
Postup přípravy
- Jehněčí kotlety orestujte na másle s olejem z každé strany 4-5 minut - podle velkosti kotlet. Kotlety vyndejte na talíř, osolte je a uchovejte na teplém místě.
- Na stejnou pánev přidejte vývar, rybízové želé a hořčici. Vařte, až se tekutina z části odpaří. Podávejte s bramborovou kaší.