Prostreno.cz

Telecí maso s tuňákovou omáčkou

Jemné, dietní telecí maso s tuňákovou omáčkou.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 2h a 30min

    30min příprava

    2h a 0min vaření

  • 729 kJ / 174 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy4g
tuky11g

Ingredience na

  • 800 g telecího masa
  • 3 ks vaječných žloutků
  • 300 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 4 ks ančoviček
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 lžíce kaparů
  • 1/2 l suchého bílého vína
  • 1/2 l vody
  • 200 ml olivového oleje
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks citrónu
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Cibuli, mrkev a celer nakrájejte na malé kousky. Na pánvi rozehřejte1 lžíci olivového oleje a zeleninu jemně orestujte. Zeleninu podlijte vodou a bílým vínem, přidejte bobkový list, rozmarýn ,trochu soli a povařte. Do hrnce vložte telecí maso vcelku a vařte přibližně 1-1,5 hodiny, podle kvality masa.
  2. Mezitím si připravte majonézu. Šlehačem našlehejte 3 vaječné žloutky a postupně přidávejte 150 ml olivového oleje. Když začnou žloutky tuhnout, přidejte citronovou šťávu, sůl a pepř.
  3. Tuňáka, ančovičky a 50 ml olivového oleje rozmačkejte na kaši, vzniklou směs přepasírujte přes sítko a smíchejte s majonézou a kapary. Maso nakrájejte na tenké plátky a přelijte tuňákovou omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí maso s tuňákovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat