Prostreno.cz

Chřestová polévka s kerblíkem

Jemná polévka z chřestu.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 276 kJ / 66 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy6g
tuky4g

Ingredience na

  • 500 g bílého chřestu
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 400 ml smetany na vaření
  • 4 snítky kerblíku
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Chřest oloupejte a nakrájejte na kousky 5 cm. Chřest spolu s nakrájenou cibulí orestujte na oleji. Podlijte vývarem, přidejte 2 snítky kerblíku a vařte přibližně 30 minut.
  2. 8 kousků chřestu odložte na ozdobu, do polévky přidejte smetanu a polévku rozmixujte.
  3. Polévku nechte projít varem a podávejte s kousky chřestu a lístečky kerblíku.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Chřestová polévka s kerblíkem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat