Polévka z rebarbory
Rebarboru můžete použít nejen na koláč.
-
40min
15min příprava
25min vaření
-
143 kJ / 34 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky1g
Ingredience na
- 300 g
rebarbory
- 200 g
jahod
- 2-3 lžíce
cukru
- 700 ml
vody
- Na ozdobu
- 4 ks
jahod
- 4 lžíce
zakysané smetany
- 8 lístků
máty
Postup přípravy
- Oloupanou rebarboru nakrájejte na malé kousky, vložte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte jahody, cukr a vařte 20-25 minut.
- Polévku rozmixujte.
- Polévku podávejte studenou s kopečkem zakysané smetany, ozdobené jahodou a lístečky máty.