Prostreno.cz

Telecí s rebarborou

Dušené telecí maso s rebarborou.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 581 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy13g
tuky7g

Ingredience na

  • 600 g telecího masa na dušení
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 ks skořice - 5 cm
  • 1 ks badyánu
  • 500 g rebarbory
  • 1 lžíce medu
  • 2 špetky soli
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 4 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na porce, osolte je a orestujte spolu s nakrájenou cibuli na oleji.
  2. Posypte kmínem, podlijte vývarem a duste doměkka (asi 40 minut).
  3. Oloupanou rebarboru nakrájejte na kousky, dejte do kastrolu, přidejte skořici, badyán, 50 ml vody a rebarboru poduste 5 minut.
  4. Vyndejte skořici, badyán, přidejte med, promíchejte a rebarboru přidejte k podušenému masu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,78g
  • Sacharidy:

    279,90g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    130,13g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 139 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí s rebarborou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat