Prostreno.cz

Kompot z rebarbory

Rebarborový kompot jako dezert.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 402 kJ / 96 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy17g
tuky3g

Ingredience na

  • 600 g rebarbory
  • 50 g třtinového cukru
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 600 ml vody
  • 4 lžíce plátků mandlí
  • 4 kopečky oblíbené zmrzliny - nejlépe vanilkové

Postup přípravy

  1. Očištěnou rebarboru nakrájejte na 5 cm kousky, dejte do kastrolu, přidejte třtinový a vanilkový cukr, zalijte vodou, přikryjte a vařte 10-15 minut. Rebarbora nesmí být rozvařená. Uvařenou rebarboru nechte vychladit.
  2. Vychlazenou rebarboru rozdělte do 4 sklenic nebo pohárků, přidejte kopeček zmrzliny, posypte mandlemi a hned podávejte.

TIP:

Lompot můžete podávat i teplý, rovněž s kopečkem zmrzliny.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    25,63g
  • Sacharidy:

    246,00g
    • Cukry:

      224,00g
  • Tuky:

    65,34g
  • Vláknina:

    11,80g

Aktivita pro spálení: 96 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

28

minut uklízení



Podobné recepty

Rebarborový krém

(10 hlasů)
25min
591 kJ

Piškot s rebarborou

(17 hlasů)
40min
745 kJ

Hrníčkový rebarborový koláč

(14 hlasů)
60min
1421 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kompot z rebarbory

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat