Prostreno.cz

Rebarborový krém

Připravte si domácí tvarohovo ovocný krém. Skvěle se hodí také jako svačinka pro děti.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 25min

    15min příprava

    10min vaření

  • 650 kJ / 155 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy21g
tuky4g

Ingredience na

  • 300 g rebarbory - oloupané, na kostky nakrájené
  • 100 g pískového cukru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 4 lžíce strouhané citronové kůry
  • 300 g měkkého tvarohu
  • 1 dcl šlehačky
  • 1 ks celé skořice

Postup přípravy

  1. Rebarboru zalijte vodou jen tolik, aby byla ponořená. Přidejte celou skořici, cukr, citronovou šťávu i kůru. Vařte 8 minut.
  2. Nechte vychladnout. Rebarboru s malým množstvím šťávy s rebarbory našlehejte s tvarohem a přidejte našlehanou šlehačku. Nechte vychladit v mrazáku. Né zmrznout!

TIP:

Rebarbora je druh zeleniny, ze které se použtívají řapíky zelené nebo růžové až červené barvy. Připravují se z ní moučníky s tvarohem, náplně do knedlíků, ovocné polévky, kompoty, zavařeniny, koláče. Pozor ale, při vaření nepoužívejte hliníkové nádobí, protože kov z něj reaguje s kyselinou šťavelovou a ostatními složkami šťávy.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rebarborový krém

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat