Rebarborový krém
Připravte si domácí tvarohovo ovocný krém. Skvěle se hodí také jako svačinka pro děti.
-
25min
15min příprava
10min vaření
-
650 kJ / 155 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy21g
tuky4g
Ingredience na
- 300 g
rebarbory
- oloupané, na kostky nakrájené
- 100 g
pískového cukru
- 1 lžička
citronové šťávy
- 4 lžíce
strouhané citronové kůry
- 300 g
měkkého tvarohu
- 1 dcl
šlehačky
- 1 ks
celé skořice
Postup přípravy
- Rebarboru zalijte vodou jen tolik, aby byla ponořená. Přidejte celou skořici, cukr, citronovou šťávu i kůru. Vařte 8 minut.
- Nechte vychladnout. Rebarboru s malým množstvím šťávy s rebarbory našlehejte s tvarohem a přidejte našlehanou šlehačku. Nechte vychladit v mrazáku. Né zmrznout!
TIP:
Rebarbora je druh zeleniny, ze které se použtívají řapíky zelené nebo růžové až červené barvy. Připravují se z ní moučníky s tvarohem, náplně do knedlíků, ovocné polévky, kompoty, zavařeniny, koláče. Pozor ale, při vaření nepoužívejte hliníkové nádobí, protože kov z něj reaguje s kyselinou šťavelovou a ostatními složkami šťávy.