Prostreno.cz

Piškot s rebarborou

Recept na rychlý piškot s rebarborou a šlehačkou.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 793 kJ / 189 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy18g
tuky8g

Ingredience na

  • 30 g másla
  • 100 g polohrubé mouky
  • 4 ks vajec
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • Na náplň
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 100 g práškového cukru
  • 400 g rebarbory
  • 200 ml šlehačky
  • 80 ml pomerančového džusu - nebo šťávy z pomeranče

Postup přípravy

  1. Našlehejte vejce, máslo a cukr. Do našlehané hmoty lehce zamíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem. Těsto vlijte do vysypané formy a pečte na 180°C přibližně 15 minut.
  2. Na pánev dejte očištěnou nakrájenou rebarboru, vanilkový extrakt, cukr a pomerančový džus. Poduste, až rebarbora změkne. Nechte vychladnout.
  3. Vychladlý, upečený piškot rozkrojte, na piškot dejte vrstvu rebarbory a našlehanou šlehačku, přikryjte druhou půlkou piškotu. Zbytek rebarbory podávejte zvlášť.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Piškot s rebarborou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat