Prostreno.cz

Nepečený dort AMAROUN

Jednou ke mně přišla na návštěvu kamarádka a protože je na sladké, tak jsem připravila tenhle dort. Když jsem ji řekla, že jsem pro ni připravila Amaroun, tak z ní hned vypadlo:"jestli se jedná o ten blivajz ze seriálu Návštěvníci, tak to do mě nedostaneš :o)) ." A co vy, myslíte si to také ???

Ohodnotit
(45 hlasů)
  • 30min

    30min příprava

    0min vaření

  • 527 kJ / 126 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy17g
tuky5g

Ingredience na

  • Na náplň
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 300 ml zakysané smetany
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 1 balení piškotů
  • Na ozdobu
  • 2 ks kiwi
  • 8 ks jahod
  • Na polevu
  • 10 g želatiny

Postup přípravy

  1. Kiwi zbavte slupky, nakrájejte na kolečka a jahody rozkrojte na půl. Připravte si dle návodu želatinu. Použila jsem práškovou želatinu ze sáčku (10g). Rozpusťte ji v 250 ml vody se třemi lžícemi cukru a přiveďte k varu. Minutu povařte a odstavte.
  2. Amarounovou formu otočte obráceně, nalijte do ní mírně zchlazenou želatinu a na střídačku do ní zasaďte kiwi a jahody.
  3. Dále si ušlehejte smetanovou hmotu ze šlehačky, přidejte do ní zakysanou smetanu a moučkový cukr. Vše promíchejte. Do formy na připravenou želatinu (která je už ztuhlá) s ovocem dejte vrstvu smetanové hmoty. Na to rozložte piškoty, opět na to dejte smetanovou hmotu, poklaďte ovocem a zakryjte zbytkem smetanové hmoty. Poslední vrstvou jsou piškoty.
  4. Formu uzavřete a tak jak ji máte dnem vzhůru, dejte do lednice přes noc ztuhnout. Na druhý den formu otočte, opatrně otevřete a ihned podávejte. Na dozdobení můžete použít šlehačku ve spreji.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Nepečený dort AMAROUN

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat