Nepečený dort AMAROUN
Jednou ke mně přišla na návštěvu kamarádka a protože je na sladké, tak jsem připravila tenhle dort. Když jsem ji řekla, že jsem pro ni připravila Amaroun, tak z ní hned vypadlo:"jestli se jedná o ten blivajz ze seriálu Návštěvníci, tak to do mě nedostaneš :o)) ." A co vy, myslíte si to také ???
-
30min
30min příprava
0min vaření
-
539 kJ / 128 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy17g
tuky6g
Ingredience na
- Na náplň
- 200 ml
smetany ke šlehání
- 300 ml
zakysané smetany
- 4 lžíce
moučkového cukru
- 1 balení
piškotů
- Na ozdobu
- 2 ks
kiwi
- 8 ks
jahod
- Na polevu
- 10 g
želatiny
Postup přípravy
- Kiwi zbavte slupky, nakrájejte na kolečka a jahody rozkrojte na půl.
Připravte si dle návodu želatinu. Použila jsem práškovou želatinu ze sáčku (10g). Rozpusťte ji v 250 ml vody se třemi lžícemi cukru a přiveďte k varu. Minutu povařte a odstavte.
- Amarounovou formu otočte obráceně, nalijte do ní mírně zchlazenou želatinu a na střídačku do ní zasaďte kiwi a jahody.
- Dále si ušlehejte smetanovou hmotu ze šlehačky, přidejte do ní zakysanou smetanu a moučkový cukr. Vše promíchejte. Do formy na připravenou želatinu (která je už ztuhlá) s ovocem dejte vrstvu smetanové hmoty.
Na to rozložte piškoty, opět na to dejte smetanovou hmotu, poklaďte ovocem a zakryjte zbytkem smetanové hmoty. Poslední vrstvou jsou piškoty.
- Formu uzavřete a tak jak ji máte dnem vzhůru, dejte do lednice přes noc ztuhnout.
Na druhý den formu otočte, opatrně otevřete a ihned podávejte.
Na dozdobení můžete použít šlehačku ve spreji.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: