Prostreno.cz

Pečené srnčí maso s jablky

Pro milovníky zvěřiny ke svátečnímu obědu.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 25min

    15min příprava

    1h a 10min vaření

  • 615 kJ / 147 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny18g
sacharidy8g
tuky4g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Do omytého masa vetřete sůl, pepř a rozdrcené kuličky jalovce. Maso dejte do vhodného pekáčku, přelijte máslem, podlijte malým množstvím vody a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C, pečte 45 minut.
  2. Po 45 minutách přidejte k masu na čtvrtky nakrájená jablka, posypte nasekaným tymiánem, pokud je potřeba podlijte malým množstvím vody a pečte ještě 15 minut. Maso vyndejte a zabalte na 10 minut do alobalové folie. Před podáváním maso nakrájejte na plátky.
  3. Na talíři ozdobte petrželkou a brusinkami.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,70g
  • Sacharidy:

    232,40g
    • Cukry:

      85,00g
  • Tuky:

    98,90g
  • Vláknina:

    45,00g

Aktivita pro spálení: 147 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

43

minut uklízení



Podobné recepty

Srnčí řízky s brusinkami

(6 hlasů)
1h a 30min
664 kJ

Srnčí medailonky s brusinkami

(11 hlasů)
40min
730 kJ

Srnčí na červeném víně

(8 hlasů)
1h a 10min
530 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pečené srnčí maso s jablky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat