Prostreno.cz

Pečené srnčí maso s jablky

Pro milovníky zvěřiny ke svátečnímu obědu.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 25min

    15min příprava

    1h a 10min vaření

  • 519 kJ / 124 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy8g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 kg srnčího hřbetu bez kosti
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 10 kuliček jalovce
  • 60 g přepuštěného másla
  • 500 g červených jablek - např. Elstar
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 4 lžíce brusinkového džemu
  • Na ozdobu
  • 6 snítek zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Do omytého masa vetřete sůl, pepř a rozdrcené kuličky jalovce. Maso dejte do vhodného pekáčku, přelijte máslem, podlijte malým množstvím vody a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C, pečte 45 minut.
  2. Po 45 minutách přidejte k masu na čtvrtky nakrájená jablka, posypte nasekaným tymiánem, pokud je potřeba podlijte malým množstvím vody a pečte ještě 15 minut. Maso vyndejte a zabalte na 10 minut do alobalové folie. Před podáváním maso nakrájejte na plátky.
  3. Na talíři ozdobte petrželkou a brusinkami.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečené srnčí maso s jablky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat