Prostreno.cz

Hovězí plátky jako zvěřina

Dušené hovězí maso v tlakovém hrnci.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 678 kJ / 162 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy5g
tuky10g

Ingredience na

  • 700 g hovězího masa - nejvhodnější je kližka
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks malého celeru
  • 1 lžička kremžské hořčice
  • 1 lžíce rybízové zavařeniny
  • 100 ml červeného vína
  • 7 lžic zakysané smetany
  • 2 špetky čerstvě namletého pepře
  • 3 špetky soli
  • 2 lžičky hladké mouky
  • 1 hrst nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět polovinu drobně nakrájené cibule, přidejte slaninu, nakrájenou na kostičky a malé kousky naklepaného masa. Osolte, opepřete a duste, až se odpaří všechna šťáva z masa.
  2. Zaprašte hladkou moukou, osmahněte, podlijte vodou do potřebného množství a stále míchejte.
  3. Přidejte druhou polovinu nakrájené cibule, nakrájenou zeleninu, hořčici, zavařeninu a v tlakovém hrnci duste 30-40 minut.
  4. Do hotové šťávy vmíchejte víno, smetanu, prohřejte a podávejte posypané petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    99,33g
  • Sacharidy:

    248,82g
    • Cukry:

      91,34g
  • Tuky:

    85,06g
  • Vláknina:

    37,10g

Aktivita pro spálení: 162 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí maso s okurkovou omáčkou

(10 hlasů)
1h a 15min
418 kJ

Hovězí svíčková se zeleným pepřem

(10 hlasů)
1h a 10min
1059 kJ

Hovězí s máslovou omáčkou

(6 hlasů)
1h a 15min
930 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí plátky jako zvěřina

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat