Prostreno.cz

Hovězí svíčková se zeleným pepřem

Recept na sváteční oběd nebo večeři.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 10min

    10min příprava

    60min vaření

  • 1059 kJ / 253 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy9g
tuky17g

Ingredience na

  • 1 kg hovězí svíčkové
  • 3 špetky mletého barevného pepře
  • 4 špetky soli
  • 4 lžíce másla
  • 1 sklenička nakládaného zeleného pepře - malá sklenice á 200g
  • 100 ml brandy
  • 150 ml smetany
  • 1-2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička škrobové moučky

Postup přípravy

  1. Maso na pánvi s máslem opečte dozlatova ze všech stran. Podlijte brandy a restujte ještě 3-5 minut. Opečené maso osolte, opepřete a zabalte do alobalu. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C na 40 minut. Záleží na kvalitě masa.
  2. Na pánev po opékání masa přidejte smetanu, rajčatový protlak, škrobovou moučku, scezený nakládaný pepř a povařte za stálého míchání 10 minut. Podle potřeby osolte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,22g
  • Sacharidy:

    230,10g
    • Cukry:

      8,00g
  • Tuky:

    138,20g
  • Vláknina:

    25,00g

Aktivita pro spálení: 253 kcal

31

minut jízdy na kole

24

minut běhu

75

minut uklízení



Podobné recepty

Hamburgery z hovězí svíčkové

(15 hlasů)
50min
968 kJ

Steak v kávové krustě

(12 hlasů)
20min
1261 kJ

Plátky svíčkové s mangoldem

(11 hlasů)
60min
836 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí svíčková se zeleným pepřem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat