Prostreno.cz

Hovězí s máslovou omáčkou

Hovězí plátky s jemnou omáčkou.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 713 kJ / 170 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy5g
tuky13g

Ingredience na

  • 4 plátky hovězího masa - každý 1 cm vysoký
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g másla
  • 4 špetky soli
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 ml bílého vína
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 ks citrónu - jemně nastrouhaná kůra
  • 2 lžíce nasekané zelené petrželky
  • 1 lžička barevného drceného pepře
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Na másle s olejem opečte osolené plátky masa 2-3 minut na každé straně. Přidejte bílé víno, hovězí vývar, nakrájený česnek, pepř, petrželku a citrónovou kůru, duste přikryté 50 minut.
  2. Po 50 minutách vyjměte maso a zabalte ho do alobalové fólie.
  3. Mouku rozmíchejte v malém množství studené vody a přidejte ji do omáčky z masa.
  4. Podávejte s bramborovou kaší.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí s máslovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat