Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Bramborák z květáku

lanvin
13hlasů
Hodnotit

55min

15min příprava

40min vaření

571 kJ

energetická hodnota na 100g

60 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky12g sacharidy5g bílkoviny

Výborné „bramboráky“ z květáku.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 hlávka květáku
  • 2 ks vajec
  • 5 lžic strouhanky
  • 5 lžic hladké mouky
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě namletého černého pepře
  • 2 špetky majoránky
  • 50 ml oleje na smažení

Postup přípravy

  • Květák uvařte v osolené vodě doměkka - skoro až rozvařte, aby se lépe rozmačkal. Květák důkladně rozmačkejte, přidejte rozkvedlaná vejce, strouhanku a mouku. Těsto musí mít hustší konzistenci. Podle chuti osolte, opepřete a přidejte majoránku.
  • Lžící nabírejte těsto a na pánvi tvořte placičky. Smažte zvolna na oleji z obou stran.
  • Podávejte s vařenými brambory.
Mandarinkový koláč

Mandarinkový koláč

1 hlas
1h a 50min 1149kJ 150 Kč
Vepřová pečeně s paprikou a cuketami

Vepřová pečeně s paprikou a cuketami

1 hlas
1h a 30min 533kJ 300 Kč

Podobné recepty

Bramboráčky se zakysanou smetanou

Bramboráčky se zakysanou smetanou

18 hlasů
20min 425 kJ 45 Kč
Bramborák

Bramborák

22 hlasů
40min 465 kJ 28 Kč
Cuketové bramboráčky

Cuketové bramboráčky

26 hlasů
40min 751 kJ 31 Kč
Rychlý bramborák

Rychlý bramborák

31 hlasů
20min 971 kJ 26 Kč
Krkonošský bramborák s jablky

Krkonošský bramborák s jablky

33 hlasů
50min 934 kJ 80 Kč
Kynutý bramborák

Kynutý bramborák

28 hlasů
60min 820 kJ 65 Kč

Články nejen o vaření