Prostreno.cz

Pečený králík na slanině

Králík pečený s anglickou slaninou a tymiánem.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 25min

    15min příprava

    1h a 10min vaření

  • 838 kJ / 200 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy10g
tuky13g

Ingredience na

  • 4 porce králíka
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 200 g anglické slaniny - nebo bůčku
  • 5 ks šalotek
  • 150 ml 33% smetany
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  1. Králíka ochuťte solí a pepřem, opečte na olivovém oleji s máslem, přidejte nakrájenou slaninu a nakrájenou šalotku. Ještě chvíli opékejte. Vše přendejte i s tukem do pekáčku, přidejte čerstvé snítky tymiánu a velmi zvolna, při teplotě 160 °C pečte. Během pečení podlévejte vývarem.
  2. Měkké maso vyndejte a do výpeku přidejte šlehačku, ve které rozmíchejte mouku. Omáčku povařte přibližně 5 minut tak, aby přiměřeně zhoustla. Dle potřeby přidejte vývar nebo smetanu.
  3. Do hotové omáčky vložte zpět králíka, nechte prohřát a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    104,22g
  • Sacharidy:

    193,40g
    • Cukry:

      18,14g
  • Tuky:

    264,50g
  • Vláknina:

    45,00g

Aktivita pro spálení: 200 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

59

minut uklízení



Podobné recepty

Králík na tymiánu

(11 hlasů)
1h a 20min
618 kJ

Králičí stehna na koriandru

(13 hlasů)
1h a 15min
433 kJ

Králík na žampiónech

(9 hlasů)
1h a 30min
623 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

maxiking
20.11.2016
heenna
10.01.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečený králík na slanině

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat