Prostreno.cz

Pečený králík na slanině

Králík pečený s anglickou slaninou a tymiánem.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 25min

    15min příprava

    1h a 10min vaření

  • 690 kJ / 165 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy8g
tuky13g

Ingredience na

  • 4 porce králíka
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 200 g anglické slaniny - nebo bůčku
  • 5 ks šalotek
  • 150 ml 33% smetany
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  1. Králíka ochuťte solí a pepřem, opečte na olivovém oleji s máslem, přidejte nakrájenou slaninu a nakrájenou šalotku. Ještě chvíli opékejte. Vše přendejte i s tukem do pekáčku, přidejte čerstvé snítky tymiánu a velmi zvolna, při teplotě 160 °C pečte. Během pečení podlévejte vývarem.
  2. Měkké maso vyndejte a do výpeku přidejte šlehačku, ve které rozmíchejte mouku. Omáčku povařte přibližně 5 minut tak, aby přiměřeně zhoustla. Dle potřeby přidejte vývar nebo smetanu.
  3. Do hotové omáčky vložte zpět králíka, nechte prohřát a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    88,02g
  • Sacharidy:

    192,50g
    • Cukry:

      10,14g
  • Tuky:

    265,60g
  • Vláknina:

    20,15g

Aktivita pro spálení: 165 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

49

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí špíz

(6 hlasů)

Pstruh s brokolicí

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pečený králík na slanině

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat