Prostreno.cz

Pečený králík na slanině

Králík pečený s anglickou slaninou a tymiánem.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 25min

    15min příprava

    1h a 10min vaření

  • 618 kJ / 147 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky12g

Ingredience na

  • 4 porce králíka
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 200 g anglické slaniny - nebo bůčku
  • 5 ks šalotek
  • 150 ml 33% smetany
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  1. Králíka ochuťte solí a pepřem, opečte na olivovém oleji s máslem, přidejte nakrájenou slaninu a nakrájenou šalotku. Ještě chvíli opékejte. Vše přendejte i s tukem do pekáčku, přidejte čerstvé snítky tymiánu a velmi zvolna, při teplotě 160 °C pečte. Během pečení podlévejte vývarem.
  2. Měkké maso vyndejte a do výpeku přidejte šlehačku, ve které rozmíchejte mouku. Omáčku povařte přibližně 5 minut tak, aby přiměřeně zhoustla. Dle potřeby přidejte vývar nebo smetanu.
  3. Do hotové omáčky vložte zpět králíka, nechte prohřát a podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečený králík na slanině

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat