Prostreno.cz

Candát s olivami

Dušený candát s olivami.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 543 kJ / 129 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy3g
tuky7g

Ingredience na

  • 4 porce candáta
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 100 ml 33% smetany
  • 1 ks žloutku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička kari koření
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 4 špetky soli
  • 100 g zelených oliv bez pecky

Postup přípravy

  1. Očištěné porce candáta osolte a posypte kari kořením. V kastrolu na másle orestujte nakrájenou cibuli, přidejte porce ryby, podlijte vývarem a duste doměkka. Dušené porce ryb urovnejte na talíře.
  2. Do šťávy zamíchejte smetanu se žloutkem, solí a citronovou šťávou. Přidejte olivy a za stálého míchání přiveďte k varu, ale už nevařte.
  3. Ryby přelijte omáčkou a hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Candát s olivami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat