Prostreno.cz

Candát s olivami

Dušený candát s olivami.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 617 kJ / 147 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy3g
tuky10g

Ingredience na

  • 4 porce candáta
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 100 ml 33% smetany
  • 1 ks žloutku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička kari koření
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 4 špetky soli
  • 100 g zelených oliv bez pecky

Postup přípravy

  1. Očištěné porce candáta osolte a posypte kari kořením. V kastrolu na másle orestujte nakrájenou cibuli, přidejte porce ryby, podlijte vývarem a duste doměkka. Dušené porce ryb urovnejte na talíře.
  2. Do šťávy zamíchejte smetanu se žloutkem, solí a citronovou šťávou. Přidejte olivy a za stálého míchání přiveďte k varu, ale už nevařte.
  3. Ryby přelijte omáčkou a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,35g
  • Sacharidy:

    33,70g
    • Cukry:

      6,62g
  • Tuky:

    157,25g
  • Vláknina:

    1,90g

Aktivita pro spálení: 147 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

43

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí prsa se špenátem

(3 hlasů)

Rybí polévka

(6 hlasů)

Karbanátky s pohankou

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Candát s olivami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat