Prostreno.cz

Treska na kari

Zdravá ryba s příchutí kari koření.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 418 kJ / 100 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy4g
tuky4g

Ingredience na

  • 700 g rybího filé z tresky
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě namletého pepře
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks velkého jablka
  • 200 ml smetany
  • 1 špetka soli do smetany
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička kari koření
  • 3 lžíce bílého vína
  • 4 lístky meduňky

Postup přípravy

  1. Filé opláchněte pod vodou a pokapejte citrónovou šťávou. Nechte 15 minut v chladu, pak filé osolte a opepřete.
  2. Filé vložte do máslem vymazané zapékací mísy.
  3. Jablko nakrájené na malé kostičky promíchejte se smetanou, špetkou soli, cukrem, vínem, kari kořením a rybí filé přelijte.
  4. V troubě předehřáté na 190 °C pečte přikryté 30 minut a dalších 15 minut pečte odkryté.
  5. Před podáváním ozdobte lístečkem meduňky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska na kari

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat