Prostreno.cz

Treska s hořčičnou omáčkou

Připravte si dietní rybu z římského hrnce s hořčičnou omáčkou a mrkví.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 30min

    20min příprava

    1h a 10min vaření

  • 340 kJ / 81 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky3g

Ingredience na

  • 500 g mrkve
  • 300 g pórku - i zelená část
  • 600 g tresky
  • 350 g creme fraîche
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 špetky hrubě namletého pepře
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžičky medu
  • 4 špetky soli
  • 1 svazek kopru
  • 50 ml smetany

Postup přípravy

  1. Římský hrnec namočte na 1/2 hodiny do vlažné vody.
  2. Pórek omyjte a nakrájejte na šikmé plátky. Očištěnou mrkev nakrájejte na tenká kolečka.
  3. Tresku nakrájejte na 4 porce, pokapejte citrónovou šťávou, osolte a opepřete.
  4. Do římského hrnce dejte nakrájenou zeleninu a lehce ji osolte, na zeleninu uložte porce ryby, zalijte polovinou creme fraîche, podlijte smetanou, přikryjte a duste v troubě 60 minut při 200°C. Pak sejměte víko a duste jěště 10 minut.
  5. Zbývající creme fraîche promíchejte s hořčicí, medem a nasekaným koprem. Porce ryby na talíři touto omáčkou přelijte. Podávejte s rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska s hořčičnou omáčkou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat