Prostreno.cz

Pečený králík

Králík pečený s hořčicovou omáčkou.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 35min

    15min příprava

    1h a 20min vaření

  • 578 kJ / 138 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy1g
tuky10g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. V pekáčku rozehřejte olej a orestujte naporcované, osolené a opepřené králičí maso.
  2. Králíka ze všech stran potřete důkladně hořčicí, zalijte bílým vínem a ve středně teplé troubě duste asi hodinu doměkka.
  3. Upečeného králíka dejte na teplou mísu a do pekáče přilijte smetanu, do které „seškrábněte“ připečené, zkaramelizované zbytky na stranách pekáče. Omáčku povařte na silnějším ohni, až začne houstnout. Vznikne hnědavá omáčka, kterou králíka přelijte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečený králík

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat