2h a 55min
15min příprava
2h a 40min vaření
810 kJ
energetická hodnota na 100g
150 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:16g tuky7g sacharidy5g bílkoviny
Recept na přípravu dietního králíčího masa.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
3 ks
středně velké cibule
4 ks
králičích stehen
200 g
plnotučné hořčice
4 špetky
soli
4 špetky
čerstvě mletého pepře
150 g
anglické slaniny
- plátků
500 ml
smetany ke šlehání
3 lžíce
oleje
4 lžíce
másla
1 balení
bramborových noků k podávání
Postup přípravy
Cibuli nakrájejte na tenké plátky a rozložte je na dno pekáče. Králičí stehna ze všech stran důkladně osolte, opepřete, pomažte hořčicí a položte je do pekáčku na cibuli. Na maso dejte slaninu a vše zalijte smetanou. Přidejte pár kapek olivového oleje a pečte dvě a půl hodiny při 180 °C.
Na poslední půlhodinku přidejte plátky másla a pečte odklopené. Podávejte s noky.
TIP:
Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.