Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Králík na smetaně a hořčici

lanvin
18hlasů
Hodnotit

2h a 55min

15min příprava

2h a 40min vaření

810 kJ

energetická hodnota na 100g

150 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:16g tuky7g sacharidy5g bílkoviny

Recept na přípravu dietního králíčího masa.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 3 ks středně velké cibule
  • 4 ks králičích stehen
  • 200 g plnotučné hořčice
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 150 g anglické slaniny - plátků
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 3 lžíce oleje
  • 4 lžíce másla
  • 1 balení bramborových noků k podávání

Postup přípravy

  • Cibuli nakrájejte na tenké plátky a rozložte je na dno pekáče. Králičí stehna ze všech stran důkladně osolte, opepřete, pomažte hořčicí a položte je do pekáčku na cibuli. Na maso dejte slaninu a vše zalijte smetanou. Přidejte pár kapek olivového oleje a pečte dvě a půl hodiny při 180 °C.
  • Na poslední půlhodinku přidejte plátky másla a pečte odklopené. Podávejte s noky.
TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.

Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Králík v pelíšku

Králík v pelíšku

11 hlasů
1h a 15min 412 kJ 167 Kč
Králík na víně

Králík na víně

15 hlasů
1h a 20min 829 kJ 144 Kč
Králík s tymiánem a bazalkou

Králík s tymiánem a bazalkou

14 hlasů
1h a 15min 530 kJ 220 Kč
Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

20 hlasů
50min 631 kJ 170 Kč
Zajíc na sladkokyselo podle Itala

Zajíc na sladkokyselo podle Itala

15 hlasů
1h a 20min 746 kJ 255 Kč
Králičí roláda s bylinkovou směsí

Králičí roláda s bylinkovou směsí

13 hlasů
1h a 50min 418 kJ 236 Kč

Články nejen o vaření