Prostreno.cz

Višňový džem

Višňový džem s rybízem a angreštem.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 60min

    40min příprava

    20min vaření

  • 686 kJ / 164 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy34g
tuky0g

Ingredience na

  • 1 kg višní
  • 500 g angreštu
  • 500 g červeného rybízu
  • 800 g pískového cukru
  • 1 sáček želírfixu

Postup přípravy

  1. Višně opláchněte vodou a vypeckujte.
  2. Opraný rybíz a angrešt umelte na lisovacím strojku, spolu s višněmi dejte do kastrolu a asi 15 minut povařte.
  3. Pak přidejte cukr promíchaný s želírfixem a ještě 5 minut vařte.
  4. Naplňte do sklenic, které uzavřete a ještě 10 minut sterilujte při 85 °C.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    87,90g
  • Sacharidy:

    133,60g
    • Cukry:

      118,80g
  • Tuky:

    1,62g
  • Vláknina:

    9,00g

Aktivita pro spálení: 164 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení



Podobné recepty

Marmeláda z fíků

(17 hlasů)
25min
736 kJ

Džem z melounu a broskví

(15 hlasů)
40min
845 kJ

Jeřabiny v cukrovém sirupu

(9 hlasů)
1h a 15min
523 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Višňový džem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat