Prostreno.cz

Pečený kapr

Kapr pečený s kmínem.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 40min

    10min příprava

    30min vaření

  • 966 kJ / 230 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy5g
tuky18g

Ingredience na

  • 4 porce kapra
  • 100 g másla
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce kmínu
  • 80 ml bílého vína
  • 5 špetek soli
  • 1 hrst zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Porce kapra osolte a okmínujte. Rybí porce vložte do rozehřátého másla s olejem a osmažte zvolna po obou stranách dozlatova.
  2. Opečené porce vyndejte na talíř, šťávu zaprašte moukou, osmahněte a zalijte vínem.
  3. Podle potřeby osolte a vařte, až šťáva zhoustne. Osmahnutého kapra touto šťávou na talíři přelijte a posypte nadrobno nasekanou petrželkou.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečený kapr

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat