Prostreno.cz

Tuňák s rajčaty a kapary

Jemně pikantní rajčatová omáčka s kapary se perfektně hodí k tuňákovi i mečounovi. Recept pochází z knihy Jak chutná Andalusie a Jak chutná Itálie z Edice ČT.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 25min

    10min příprava

    15min vaření

  • 547 kJ / 130 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy3g
tuky9g

Ingredience na

  • 4 ks steaku z tuňáka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule - nakrájené na plátky
  • 2 stroužky česneku - nakrájené na plátky
  • 500 g loupaných a nakrájených rajčat - nebo Heinz Tomato Frito
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 2 lžíce kaparů
  • 2 lžíce vinného octa
  • 2 lžíce rybího vývaru - nebo vody
  • sůl

Postup přípravy

  1. Tuňáka osolte z obou stran.
  2. V mělkém hrnci osmahněte na rozpáleném oleji tuňáka z obou stran dorůžova a přendejte ho do horké nádoby, aby nám zcela nevychladl.
  3. Do hrnce po tuňákovi přidejte cibuli a česnek, osmahněte, přiklopte a na velmi mírném ohni pomalu duste asi 10 minut. Zvyšte plamen, podle nálady přidejte rajčata nebo rajčatové pyré, petrželku, ocet a okapané kapary. Vařte 5 minut, poté přidejte rybí vývar a podle chuti dosolte.
  4. Tuňáka položte na zeleninovou směs, zakryjte a prohřívejte ještě asi 5 minut.
  5. Tuňáka podávejte přelitého rajčatovou směsí.

TIP:

Místo loupaných rajčat vyzkoušejte Heinz Tomato Frito - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,50g
  • Sacharidy:

    68,10g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    118,43g
  • Vláknina:

    7,00g

Aktivita pro spálení: 130 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Tuňák s rajčaty a kapary

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat