Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Jarní tuňák

lanvin
7hlasů
Hodnotit

45min

15min příprava

30min vaření

532 kJ

energetická hodnota na 100g

300 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky7g sacharidy6g bílkoviny

Netradiční spojení ryby a rebarbory, vyzkoušejte lahodnou chuť.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 2 ks filé tuňáka á 200g - chlazeného
  • 300 g rebarbory
  • 4 ks šalotky
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 3 lžíce čerstvě nasekané petrželky

Postup přípravy

  • Na pánev se 3 lžícemi oleje vložte překrojené šalotky, přidejte cukr a orestujte, přidejte oloupanou a nakrájenou rebarboru, petrželku, můžete přidat pár lžiček vody.
  • Restujte, až je rebarbora napůl měkká. Sundejte z ohně. Pokud máte pánev, kterou lze vložit do trouby, nechte rebarboru na pánvi, pokud ne, přeložte do zapékací mísy.
  • Na rebarboru položte osolené a opepřené filety. Pokapejte olejem a vložte do trouby pod rozehřátý gril na 15 minut. Podávejte s rýží.
TIP:

Jde vskutku o rybu lahůdkovou, jejímž velkým plus je mimo jiné i nízký počet kostí, které u dalších druhů od konzumace lidi často odrazují. V tomto případě jsou navíc velké a snadno odstranitelné.

Mandarinkový koláč

Mandarinkový koláč

1 hlas
1h a 50min 1149kJ 150 Kč
Vepřová pečeně s paprikou a cuketami

Vepřová pečeně s paprikou a cuketami

1 hlas
1h a 30min 533kJ 300 Kč

Podobné recepty

Tuňák s rajčaty a kapary

Tuňák s rajčaty a kapary

13 hlasů
25min 565 kJ 236 Kč
Tuňákové koule

Tuňákové koule

14 hlasů
25min 717 kJ 72 Kč
Rychlý tuňákový salát

Rychlý tuňákový salát

33 hlasů
10min 921 kJ 71 Kč
Salát s tuňákem

Salát s tuňákem

15 hlasů
20min 709 kJ 59 Kč
Paštika z tuňáka

Paštika z tuňáka

13 hlasů
15min 478 kJ 99 Kč
Tuňák s chřestem

Tuňák s chřestem

20 hlasů
20min 637 kJ 152 Kč

Články nejen o vaření