Prostreno.cz

Jarní tuňák

Netradiční spojení ryby a rebarbory, vyzkoušejte lahodnou chuť.

21.05.2011 lanvin
45min

15min příprava

30min vaření

537 kJ / 128 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na pánev se 3 lžícemi oleje vložte překrojené šalotky, přidejte cukr a orestujte, přidejte oloupanou a nakrájenou rebarboru, petrželku, můžete přidat pár lžiček vody.
  2. Restujte, až je rebarbora napůl měkká. Sundejte z ohně. Pokud máte pánev, kterou lze vložit do trouby, nechte rebarboru na pánvi, pokud ne, přeložte do zapékací mísy.
  3. Na rebarboru položte osolené a opepřené filety. Pokapejte olejem a vložte do trouby pod rozehřátý gril na 15 minut. Podávejte s rýží.

TIP:

Jde vskutku o rybu lahůdkovou, jejímž velkým plus je mimo jiné i nízký počet kostí, které u dalších druhů od konzumace lidi často odrazují. V tomto případě jsou navíc velké a snadno odstranitelné.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,78 g
  • Sacharidy:

    188,00 g
    • Cukry:

      110,20 g
  • Tuky:

    104,93 g
  • Vláknina:

    32,00 g

Aktivita pro spálení:

128 kcal
16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení





Podobné recepty

Tuňák s rajčaty a kapary

(13 hlasů)
25min
389 kJ

Tuňákové koule

(14 hlasů)
25min
263 kJ

Rychlý tuňákový salát

(36 hlasů)
10min
261 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

rebarbora

21 kcal / 100g
B0,78 g
S4 g
T0,13 g

sekaná

320,24 kcal / 100g
B13,4 g
S8,2 g
T20,7 g

steak z tuňáka

130 kcal / 100g
B29 g
S0 g
T1 g

hnědý cukr

380 kcal / 100g
B0 g
S98 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jarní tuňák

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba