Prostreno.cz

Brusinková omáčka

Omáčka k pečenému masu.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 568 kJ / 135 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy35g
tuky1g

Ingredience na

  • 400 g brusinek
  • 2 ks celé skořice
  • 200 ml červeného vína Merlot
  • 150 g pískového cukru
  • 2 ks pomerančů

Postup přípravy

  1. Brusinky dejte do kastrolu, zalijte vínem, přidejte cukr, skořici a kůru z jednoho dobře omytého pomeranče. Duste 15 minut.
  2. Mezitím nastrouhejte kůru z druhého pomeranče.
  3. Podávejte k masu, posypané pomerančovou kůrou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    4,51g
  • Sacharidy:

    205,40g
    • Cukry:

      114,37g
  • Tuky:

    2,27g
  • Vláknina:

    59,00g

Aktivita pro spálení: 135 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Rychlá houbová omáčka

(11 hlasů)
55min
1231 kJ

Rajčatová party salsa

(15 hlasů)
20min
341 kJ

Zázvorové chutney

(12 hlasů)
30min
236 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Brusinková omáčka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat