Prostreno.cz

Broskve s levandulí

Kompot vonící létem a levandulí.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 10min

    35min příprava

    35min vaření

  • 472 kJ / 112 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy21g
tuky0g

Ingredience na

  • 1 kg broskví
  • 6 snítek levandule s květy
  • 600 ml bílého vína
  • 300 g pískového cukru

Postup přípravy

  1. Broskve oloupejte, přepůlte, vyndejte jádra a naskládejte je do sklenic.
  2. Víno svařte s cukrem a 500 ml vody.
  3. Levanduli rozdělte do skleniček k broskvím, zalijte připraveným sirupem a sklenice zavíčkujte.
  4. Broskve sterilujte 25 minut.

TIP:

Takto zavařené broskve vydrží do 6 měsíců.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    1,01g
  • Sacharidy:

    111,70g
    • Cukry:

      108,19g
  • Tuky:

    0,59g
  • Vláknina:

    1,50g

Aktivita pro spálení: 112 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Vánoční kompot ze sušeného ovoce

(14 hlasů)
40min
256 kJ

Kompot z rebarbory

(7 hlasů)
30min
402 kJ

Kompot z rebarbory

(8 hlasů)
30min
502 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Broskve s levandulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat