Prostreno.cz

Jehněčí guláš se zelím

Guláš z jehněčího masa, zelí a brambor.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 35min

    25min příprava

    1h a 10min vaření

  • 508 kJ / 121 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy8g
tuky7g

Ingredience na

  • 600 g jehněčí plece
  • 2 ks cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička kmínu
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 600 g zelí
  • 600 g brambor

Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na kostky, oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno. Zelí nakrájejte na kousky, oloupané brambory nakrájejte na plátky.
  2. Na rozehřátém oleji orestujte maso, přidejte cibuli, kmín, pepř, sůl a restujte 5 minut.
  3. Maso zalijte vývarem a přikryté duste 45 minut.
  4. Pak k masu přidejte brambory a zelí. Duste, až je vše měkké.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    57,50g
  • Sacharidy:

    145,60g
    • Cukry:

      15,73g
  • Tuky:

    145,44g
  • Vláknina:

    40,00g

Aktivita pro spálení: 121 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení



Podobné recepty

Fazolový guláš

(16 hlasů)
55min
598 kJ

Kuřecí guláš

(9 hlasů)
1h a 5min
331 kJ

Guláš s černým pivem

(6 hlasů)
1h a 55min
360 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí guláš se zelím

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat