Prostreno.cz

Jehněčí guláš se zelím

Guláš z jehněčího masa, zelí a brambor.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 35min

    25min příprava

    1h a 10min vaření

  • 383 kJ / 91 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na

  • 600 g jehněčí plece
  • 2 ks cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička kmínu
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 600 g zelí
  • 600 g brambor

Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na kostky, oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno. Zelí nakrájejte na kousky, oloupané brambory nakrájejte na plátky.
  2. Na rozehřátém oleji orestujte maso, přidejte cibuli, kmín, pepř, sůl a restujte 5 minut.
  3. Maso zalijte vývarem a přikryté duste 45 minut.
  4. Pak k masu přidejte brambory a zelí. Duste, až je vše měkké.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí guláš se zelím

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat