Prostreno.cz

Kedlubnové řízky

Řízky z mladých kedluben.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 1039 kJ / 248 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy26g
tuky12g

Ingredience na

  • 2 ks kedluben
  • 4 špetky soli
  • 130 g kukuřičných lupínků
  • 80 g majonézy
  • 80 g bílého jogurtu
  • 1 lžička nastrouhané kůry z limetky
  • 2 lžičky limetkové šťávy
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 miska hladké mouky
  • 2 ks vajec
  • 50 ml oleje na smažení

Postup přípravy

  1. Oloupané kedlubny nakrájejte na 1 cm silné plátky. Plátky dejte na 4 minuty vařit do osolené vody. Pak vyndejte a nechte okapat.
  2. Prošlehejte majonézu, jogurt, limetkovou kůru i šťávu. Podle chuti osolte a opepřete. Dejte vychladit.
  3. Kedlubny obalte v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a v rozdrcených kukuřičných lupíncích.
  4. Smažte zvolna z obou stran na oleji.
  5. Podávejte s připraveným dresinkem.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Kedlubnové řízky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat