Prostreno.cz

Kedlubnové řízky

Řízky z mladých kedluben.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 1019 kJ / 243 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy26g
tuky12g

Ingredience na

  • 2 ks kedluben
  • 4 špetky soli
  • 130 g kukuřičných lupínků
  • 80 g majonézy
  • 80 g bílého jogurtu
  • 1 lžička nastrouhané kůry z limetky
  • 2 lžičky limetkové šťávy
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 miska hladké mouky
  • 2 ks vajec
  • 50 ml oleje na smažení

Postup přípravy

  1. Oloupané kedlubny nakrájejte na 1 cm silné plátky. Plátky dejte na 4 minuty vařit do osolené vody. Pak vyndejte a nechte okapat.
  2. Prošlehejte majonézu, jogurt, limetkovou kůru i šťávu. Podle chuti osolte a opepřete. Dejte vychladit.
  3. Kedlubny obalte v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a v rozdrcených kukuřičných lupíncích.
  4. Smažte zvolna z obou stran na oleji.
  5. Podávejte s připraveným dresinkem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,20g
  • Sacharidy:

    260,56g
    • Cukry:

      14,40g
  • Tuky:

    195,40g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 243 kcal

30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

72

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Hovězí kari

(5 hlasů)

Telecí plátky s hráškem

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kedlubnové řízky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat