Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Játra s medem

lanvin
8hlasů
Hodnotit

30min

15min příprava

15min vaření

1054 kJ

energetická hodnota na 100g

80 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:11g tuky25g sacharidy13g bílkoviny

Recept na netradiční přípravu telecích nebo vepřových jater.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 400 g jater - telecích nebo vepřových
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 40 ml červeného vinného octa
  • 50 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce medu
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 miska hladké mouky

Postup přípravy

  • Očištěná játra opepřete a obalte v hladké mouce. Na rozehřátém másle s olejem játra opečte z každé strany přibližně 3-5 minut, podle velikosti plátků. Játra uložte na teplé místo.
  • Na stejnou pánev dejte ocet, víno, sůl, med a vývar. Povařte 10 minut.
  • Játra podávejte s bramborovou kaší, přelité omáčkou.
Slaninové brambory

Slaninové brambory

2 hlasy
1h a 30min 620kJ 105 Kč
Rozmarýnové kuličky

Rozmarýnové kuličky

2 hlasy
1h a 15min 973kJ 180 Kč

Podobné recepty

Pikantní kuřecí játra

Pikantní kuřecí játra

31 hlasů
30min 932 kJ 55 Kč
Kuřecí játra po maďarsku

Kuřecí játra po maďarsku

16 hlasů
25min 738 kJ 107 Kč
Játrová omáčka

Játrová omáčka

23 hlasů
50min 773 kJ 54 Kč
Drůbeží játra na víně

Drůbeží játra na víně

17 hlasů
35min 571 kJ 89 Kč
Drůbeží játra s jablkem

Drůbeží játra s jablkem

23 hlasů
45min 669 kJ 82 Kč
Restovaná játra

Restovaná játra

19 hlasů
25min 544 kJ 110 Kč

Články nejen o vaření