60min
15min příprava
45min vaření
427 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky3g sacharidy3g bílkoviny
Předkrm nebo svačina z lilku a kozího sýra.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
2 ks
menších lilků
200 g
kozího sýra
1-2 stroužku
česneku
420 g
sterilovaných loupaných rajčat
1-2 ks
chilli papričky
4 lžíce
olivového oleje
1 lžíce
sušeného oregána
4 špetky
soli
4 špetky
čerstvě mletého pepře
Postup přípravy
Nakrájený česnek orestujte na 1 lžíci oleje, přidejte rajčata, oregáno a nasekané chilli papričky. Duste 15-20 minut. Dochuťte solí.
Lilek nakrájejte na 1 cm silné plátky, uložte je na plech s pečicím papírem, pokapejte olejem a v troubě vyhřáté na 220 °C pečte 15-20 minut.
Lilek osolte, opepřete, posypte rozdrobeným sýrem a vložte ještě na 5 minut do trouby.
Podávejte s připravenou rajčatovou omáčkou a bagetou.