Kuřecí salát
Kuřecí salát s mandarinkovým kompotem.
-
30min
20min příprava
10min vaření
-
383 kJ / 91 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny10g
sacharidy7g
tuky3g
Ingredience na
- 400 g
vařeného kuřecího masa
- 200 g
celeru
- 1 plechovka
mandarinek
- 150 g
bílého jogurtu
- 5 lístků
hlávkového salátu
- 1 lžička
kayenského pepře
- 1 špetka
soli
- 50 g
pražených solených arašídů
Postup přípravy
- Oloupaný celer nakrájejte na tenké plátky a dejte na 5 minut vařit do mírně osolené vody.
- Mandarinky sceďte, šťávu dejte stranou.
- Vařené maso nakrájejte na plátky, salátovou mísu vyložte nakrájenými listy salátu, na salát rozložte nakrájené maso, přidejte mandarinky a celer. Přelijte jogurtem prošlehaným s mandarinkovou šťávou, kterou dochuťte špetkou soli a kayenským pepřem. Posypte ořechy.