Prostreno.cz

Letní listový salát s a opečenými krutony

Při přípravě listových salátů nekombinujte příliš chutí najednou, vyberte 3 až 4 druhy podle svého gusta, přičemž jako základ salátu volte některý z hlávkových salátů a doplňujte je například nahořklou čekankou, listy pampelišky, rukoly nebo polníčku.

  • 15min

    15min příprava

    0min vaření

  • 311 kJ / 74 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy11g
tuky2g

Ingredience na

  • 1/2 hlávky ledového salátu
  • 1/2 hlávky římského salátu
  • 1 hrst listů polníčku
  • 1 hrst cherry rajčátek
  • 1/2 ks čerstvé červené řepy
  • 1 ks světlé bagety - jeden až dva dny staré
  • vinný ocet - nebo jablečný
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  1. Variaci salátů operte a s půlkami cherry rajčátek promíchejte v misce. Zakápněte olivovým olejem smíchaným s vinným nebo jablečným octem.
  2. Na pánvi opražte na kostičky nakrájenou bagetu, kterou na porci salátu přidejte až těsně před jeho podáváním (nemusí být rozhodně teplé).
  3. Pro ozvláštnění chuti i barevnosti můžete salát dozdobit čerstvě nastrouhanou červenou řepou, kterou předtím pečlivě očistěte.
  4. Dosolte podle chuti a podávejte, pro velké jedlíky můžete salát doplnit kouskem italské ciabatty nebo toustem.

TIP:

Listových salátů existuje celá řada, některé jsou chuťově výrazné, jiné bez dalšího dochucení naopak mdlé.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Letní listový salát s a opečenými krutony

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat