Prostreno.cz

Zelí zapečené s mletým masem

Zapečené zelí s mletým vepřovým masem.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 15min

    20min příprava

    55min vaření

  • 668 kJ / 159 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky12g

Ingredience na

  • 1 hlávka bílého zelí
  • 4 špetky soli
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 50 g sádla
  • 500 g dušeného vepřového mletého masa
  • 100 g klobásy
  • 150 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  1. Očištěné zelí nahrubo nakrájejte, osolte, posypte kmínem, zalijte 50 ml vody a poduste 10 minut. Dochuťte citrónovou šťávou.
  2. Pekáček vymažte sádlem, naplňte částí zelí, přidejte maso, nakrájenou klobásu, zbylé zelí a sádlo, zalijte smetanou s rozmíchanou moukou a v předehřáté troubě zapečte.
  3. Podávejte nejlépe s chlebem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zelí zapečené s mletým masem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat