Prostreno.cz

Dýňové zelí

Dýňové zelí je vhodnou přílohou k opečené uzenině.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 378 kJ / 90 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky7g

Ingredience na

  • 400 g oloupané dýně
  • 1 ks velké cibule
  • 40 g másla
  • 5 lžic pomerančové šťávy
  • 100 g zakysané smetany
  • 1 špetka majoránky
  • 2 lžíce čerstvého nastrouhaného křenu
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 špetka cukru

Postup přípravy

  1. Dýni nastrouhejte na hrubém struhadle, cibuli nakrájejte na kostičky.
  2. Na hlubší pánvi s máslem nechte cibuli zesklovatět, přidejte pomerančovou šťávu, dýni, špetku majoránky a smetanu.
  3. Za stálého mícháni na mírném ohni duste 10 minut.
  4. Nakonec přidejte křen a dochuťte podle potřeby solí, pepřem a cukrem. Podávejte s uzeninou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,90g
  • Sacharidy:

    262,80g
    • Cukry:

      133,00g
  • Tuky:

    112,15g
  • Vláknina:

    69,00g

Aktivita pro spálení: 90 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení



Podobné recepty

Dýňová polévka pečená v dýni

(17 hlasů)
1h a 20min
334 kJ

Dýňová polévka

(31 hlasů)
30min
182 kJ

Dýňové ragú s cranberries

(16 hlasů)
40min
492 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

heenna
18.12.2015

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dýňové zelí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat