40min
15min příprava
25min vaření
224 kJ
energetická hodnota na 100g
112 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:2g tuky4g sacharidy1g bílkoviny
Zdravá dýně v kombinaci s brusinkami.
Více informací o amerických brusinkách a další recepty najdete na www.americkebrusinky.cz
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
1 kg
dýně Hokaido
- nebo muškátové dýně
60 g
sušených amerických brusinek
250 ml
zeleninového vývaru
2 lžíce
slunečnicového oleje
1 lžíce
hnědého cukru
2 špetky
soli
1 špetka
pepře
2 ks
badyánu
1/2 lžíce
kuliček nového koření
4 svazky
jarní cibulky
250 g
hub
1 svazek
koriandru
4 lžíce
zakysané smetany
Postup přípravy
Vývar spolu s Cranberries přiveďte při mírné teplotě k varu. Dýni oloupejte (druh hokaido není třeba loupat, protože slupka změkne), odstraňte semínka a dužinu nakrájejte na 2 cm velké kostky. Lžíci slunečnicového oleje rozehřejte v pánvi.
Dýňové kostky opékejte 5 minut. Okořeňte solí a pepřem a posypte cukrem. Jakmile se cukr začne rozpouštět, přidejte badyán, nové koření (viz tip), vývar s Cranberries a vařte na mírném plameni doměkka 10 minut. Sejměte z plotýnky.
Jarní cibulku očistěte a nakrájejte na 1 cm široké kousky. Očistěte i houby a omyjte, jen pokud to je nezbytně nutné. Podle velikosti je rozčtvrťte nebo nakrájejte na silné plátky.
Koriandr operte, osušte a nasekejte. Zbylý olej rozehřejte v pánvi. Přidejte houby i cibulku a naprudko opékejte 2-3 minuty. Přidejte dýňové ragú, nechte probublat 5 minut a ochuťte solí. Podávejte ozdobené zakysanou smetanou a koriandrem.
TIP:
Pokud při přípravě ragú vložíte větší koření jako badyán a nové koření do čajového filtru či uzavíratelného sítka na louhování, můžete pak koření snáze odstranit.