Prostreno.cz

Dýňové ragú s cranberries

Zdravá dýně v kombinaci s brusinkami.

Více informací o amerických brusinkách a další recepty najdete na www.americkebrusinky.cz

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 501 kJ / 119 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy15g
tuky4g

Ingredience na

  • 1 kg dýně Hokaido - nebo muškátové dýně
  • 60 g sušených amerických brusinek
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 ks badyánu
  • 1/2 lžíce kuliček nového koření
  • 4 svazky jarní cibulky
  • 250 g hub
  • 1 svazek koriandru
  • 4 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy

  1. Vývar spolu s Cranberries přiveďte při mírné teplotě k varu. Dýni oloupejte (druh hokaido není třeba loupat, protože slupka změkne), odstraňte semínka a dužinu nakrájejte na 2 cm velké kostky. Lžíci slunečnicového oleje rozehřejte v pánvi.
  2. Dýňové kostky opékejte 5 minut. Okořeňte solí a pepřem a posypte cukrem. Jakmile se cukr začne rozpouštět, přidejte badyán, nové koření (viz tip), vývar s Cranberries a vařte na mírném plameni doměkka 10 minut. Sejměte z plotýnky.
  3. Jarní cibulku očistěte a nakrájejte na 1 cm široké kousky. Očistěte i houby a omyjte, jen pokud to je nezbytně nutné. Podle velikosti je rozčtvrťte nebo nakrájejte na silné plátky.
  4. Koriandr operte, osušte a nasekejte. Zbylý olej rozehřejte v pánvi. Přidejte houby i cibulku a naprudko opékejte 2-3 minuty. Přidejte dýňové ragú, nechte probublat 5 minut a ochuťte solí. Podávejte ozdobené zakysanou smetanou a koriandrem.

TIP:

Pokud při přípravě ragú vložíte větší koření jako badyán a nové koření do čajového filtru či uzavíratelného sítka na louhování, můžete pak koření snáze odstranit.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dýňové ragú s cranberries

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat