Prostreno.cz

Dýňové cappuccino

Jemná polévka z dýně Hokaido se šlehačkou.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 5min

    25min příprava

    40min vaření

  • 621 kJ / 148 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy10g
tuky11g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Dýni omyjte, vydlabejte vnitřní část se semínky, dužinu nakrájejte na větší kusy a dejte do pekáčku. Dýni v pekáčku zakápněte olivovým olejem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C přibližně na 20-30 minut.
  2. Šlehačku ušlehejte a dejte do chladu.
  3. Upečenou, vychladlou dýni rozmixujte s vývarem.
  4. Okořeňte solí a čerstvě mletým pepřem, přidejte muškátový oříšek a parmezán, přiveďte k varu a vypněte oheň.
  5. Do hotové polévky zlehka vmíchejte šlehačku. Polévku posypte pažitkou a podávejte s kostičkami bílého chleba opečeného na másle.

TIP:

Odrůda Hokaido se neloupe, slupka tepelnou úpravou sama změkne!




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    66,30g
  • Sacharidy:

    164,30g
    • Cukry:

      21,64g
  • Tuky:

    281,00g
  • Vláknina:

    49,00g

Aktivita pro spálení: 148 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Dýňová polévka pečená v dýni

(17 hlasů)
1h a 20min
334 kJ

Dýňová polévka

(31 hlasů)
30min
182 kJ

Dýňové ragú s cranberries

(16 hlasů)
40min
492 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dýňové cappuccino

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat