Prostreno.cz

Dušená hovězí játra

Lahodná kombinace dušených hovězích jater s jablky.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 675 kJ / 161 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy9g
tuky10g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na rozpáleném olivovém oleji orestujte cibuli do světlehněda, přidejte nakrájená játra a kmín. Společně pozvolna duste pod pokličkou doměkka.
  2. Jakmile se vzniklá tekutina vyvaří, přidejte dvě polévkové lžíce hladké mouky, orestujte a zalijte malým množstvím vody. Důkladně rozmíchejte a přidejte oloupaná, nakrájená jablka znovu játra poduste 10 minut.
  3. Vhodná příloha jsou rösti. Brambory vařte ve slupce asi deset minut, poté je oloupejte o nastrouhejte nahrubo, přimíchejte 100 g másla, muškátový oříšek a sůl.
  4. Pomocí lžíce roztírejte na pánvi do tvaru menších placiček a restujte na rozpálené pánvi potřené máslem tak dlouho, dokud není celá strana hezky opečená, pak placku otočte a postupujte stejně z druhé strany. Měly by vzniknout čtyři placky o průměru 20 cm.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušená hovězí játra

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat