Prostreno.cz

Dušená hovězí játra

Lahodná kombinace dušených hovězích jater s jablky.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 690 kJ / 164 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy10g
tuky10g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na rozpáleném olivovém oleji orestujte cibuli do světlehněda, přidejte nakrájená játra a kmín. Společně pozvolna duste pod pokličkou doměkka.
  2. Jakmile se vzniklá tekutina vyvaří, přidejte dvě polévkové lžíce hladké mouky, orestujte a zalijte malým množstvím vody. Důkladně rozmíchejte a přidejte oloupaná, nakrájená jablka znovu játra poduste 10 minut.
  3. Vhodná příloha jsou rösti. Brambory vařte ve slupce asi deset minut, poté je oloupejte o nastrouhejte nahrubo, přimíchejte 100 g másla, muškátový oříšek a sůl.
  4. Pomocí lžíce roztírejte na pánvi do tvaru menších placiček a restujte na rozpálené pánvi potřené máslem tak dlouho, dokud není celá strana hezky opečená, pak placku otočte a postupujte stejně z druhé strany. Měly by vzniknout čtyři placky o průměru 20 cm.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    59,00g
  • Sacharidy:

    195,60g
    • Cukry:

      23,13g
  • Tuky:

    326,51g
  • Vláknina:

    40,00g

Aktivita pro spálení: 164 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení



Podobné recepty

Játra s medem

(8 hlasů)
30min
1061 kJ

Kuřecí játra na česneku

(7 hlasů)
30min
715 kJ

Ražničí s drůbežími játry

(12 hlasů)
45min
416 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dušená hovězí játra

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat