Prostreno.cz

Jehněčí s pomerančovou kůrou

Na Velikonoce patřilo tradičně na stůl jehněčí maso.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 3h a 20min

    20min příprava

    3h a 0min vaření

  • 630 kJ / 150 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy11g
tuky9g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Omytou jehněčí kýtu potřete olejem, do masa vetřete sůl, pepř a rozmarýn. Maso vložte do pekáčku, podlijte vínem a pečte přikryté 2 hodiny. Asi 30 minut před dopečením pečte odkryté.
  2. V kastrolu přiveďte k varu 100 ml vody, přidejte cukr, zázvor, skořici a na nudličky nakrájenou kůru ze 2 pomerančů. Vymačkejte šťávu ze všech pomerančů a přidejte do kastrolu. Vařte za občasného míchání 20 minut. Nakonec přidejte scezené třešně a ještě 5 minut povařte.
  3. Maso nakrájejte na plátky a přelijte připravenou omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí s pomerančovou kůrou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat