Prostreno.cz

Jehněčí s pomerančovou kůrou

Na Velikonoce patřilo tradičně na stůl jehněčí maso.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 3h a 20min

    20min příprava

    3h a 0min vaření

  • 881 kJ / 210 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy12g
tuky12g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Omytou jehněčí kýtu potřete olejem, do masa vetřete sůl, pepř a rozmarýn. Maso vložte do pekáčku, podlijte vínem a pečte přikryté 2 hodiny. Asi 30 minut před dopečením pečte odkryté.
  2. V kastrolu přiveďte k varu 100 ml vody, přidejte cukr, zázvor, skořici a na nudličky nakrájenou kůru ze 2 pomerančů. Vymačkejte šťávu ze všech pomerančů a přidejte do kastrolu. Vařte za občasného míchání 20 minut. Nakonec přidejte scezené třešně a ještě 5 minut povařte.
  3. Maso nakrájejte na plátky a přelijte připravenou omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,61g
  • Sacharidy:

    353,50g
    • Cukry:

      133,57g
  • Tuky:

    139,37g
  • Vláknina:

    125,00g

Aktivita pro spálení: 210 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

62

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená jehněčí kýta

(17 hlasů)
1h a 55min
988 kJ

Jehněčí kotlety s mátou

(11 hlasů)
2h a 50min
1463 kJ

Jehněčí kotlety

(15 hlasů)
45min
1064 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí s pomerančovou kůrou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat