Prostreno.cz

Okoun pečený v těstíčku

Filety z okouna pečené v bramborovém těstíčku.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 784 kJ / 187 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy9g
tuky11g

Ingredience na

  • 4 ks filetů z okouna
  • 800 g brambor
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 špetky muškátového oříšku
  • 4 ks žloutků
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 120 g přepuštěného másla
  • 1 ks nakrájeného citrónu

Postup přípravy

  1. Filety pokapejte citrónovou šťávou, osolte a opepřete.
  2. Oloupané brambory nastrouhejte do mísy, brambory vymačkejte, přidejte žloutky, muškátový oříšek, mouku, sůl a promíchejte.
  3. Filety okouna obalte v těstíčku a pečte zvolna na přepuštěném másle. Podávejte s kousky citrónu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    65,07g
  • Sacharidy:

    196,99g
    • Cukry:

      7,53g
  • Tuky:

    150,46g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 187 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

55

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Okoun pečený v těstíčku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat