Prostreno.cz

Nákyp z hrušek

Nákyp můžete podávat jako hlavní sladké jídlo nebo sladký moučník.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 726 kJ / 173 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy21g
tuky6g

Ingredience na

  • 8 plátků toustového chleba
  • 250 ml mléka
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 3 ks vajec
  • 600 g oloupaných hrušek
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce strouhanky

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C. Zapékací nebo nákypovou formu vymažte máslem a vysypte strouhankou.
  2. Toustový chléb natrhejte na kousky a v míse zalijte vlažným mlékem. Nechte aspoň deset minut stát, aby se chléb rozmáčel. Potom ho zpracujte na husté, kašovité těsto.
  3. Žloutky v míse smíchejte s cukrem, skořicí, přidejte rozmáčený chléb a hrušky pokrájené na menší kostky. Dobře promíchejte.
  4. Z bílků ušlehejte lesklý sníh, přesuňte ho na těsto ve formě a stěrkou nebo lžicí opatrně, ale stejnoměrně zatřete do těsta.
  5. Pečte asi čtyřicet minut, až bude povrch nákypu zlatavý. Nechte trochu vychladnout a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,88g
  • Sacharidy:

    304,16g
    • Cukry:

      119,69g
  • Tuky:

    103,46g
  • Vláknina:

    59,10g

Aktivita pro spálení: 173 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení



Podobné recepty

Rýžový nákyp

(44 hlasů)
45min
827 kJ

Sladký nákyp

(22 hlasů)
35min
621 kJ

Jablečný rýžový nákyp

(16 hlasů)
35min
406 kJ
Více receptů

Celkem 5 komentářů

hedvika
04.05.2016
hedvika
27.04.2016
heenna
15.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Nákyp z hrušek

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat