Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Polévka z hrášku

lanvin
8hlasů
Hodnotit

30min

10min příprava

20min vaření

280 kJ

energetická hodnota na 100g

85 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky8g sacharidy2g bílkoviny

Jemný hráškový krém se smetanou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 350 g zeleného hrášku
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce pórku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka mletého bílého pepře
  • 150 ml smetany
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu

Postup přípravy

  • Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte. Pórek nakrájejte na kolečka.
  • Na másle nechte zpěnit cibuli a po chvíli přidejte česnek a pórek.
  • Po 5 minutách přidejte hrášek a chvilku restujte, zalijte zeleninovým vývarem a povařte 10 minut.
  • Zeleninu s vývarem rozmixujte ponorným mixérem na hladkou polévku a přidejte do ní smetanu.
  • Polévku dochuťte solí a pepřem, rozdělte na talíře a ozdobte snítkou rozmarýnu. Hned podávejte.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

10 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

6 hlasů
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Voňavý hráškový krém s krutony

Voňavý hráškový krém s krutony

39 hlasů
35min 549 kJ 52 Kč
Hrášková polévka

Hrášková polévka

16 hlasů
40min 360 kJ 44 Kč
Hrášková polévka s kuřecím masem

Hrášková polévka s kuřecím masem

12 hlasů
40min 291 kJ 85 Kč
Hrášková polévka

Hrášková polévka

12 hlasů
30min 491 kJ 85 Kč

Články nejen o vaření