Prostreno.cz

Srnčí na houbách

Srnčí plec marinovaná v červeném víně.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 7h a 55min

    6h a 20min příprava

    1h a 35min vaření

  • 608 kJ / 145 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy11g
tuky6g

Ingredience na

  • 800 g srnčí plece
  • 400 g rajčat
  • 300 g čerstvých hub
  • 4 lžíce oleje
  • 60 g sádla
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 špetka chilli
  • 5 špetek soli
  • Na marinádu
  • 500 ml suchého červeného vína
  • 2 snítky tymiánu
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 lžíce pomerančové kůry
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky, dejte do misky, přidejte víno, bobkový list, tymián, pomerančovou kůru a pepř. Promíchejte a nechte marinovat 6 hodin.
  2. Na pánvi s rozehřátým sádlem opečte kostky marinovaného masa, dejte do pekáčku, přelijte scezenou marinádou a pečte v troubě doměkka.
  3. Očištěné houby nakrájejte a s nakrájenými rajčaty poduste na oleji. Osolte, přidejte petrželku a chilli.
  4. Maso podávejte s podušenými houbami.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Srnčí na houbách

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat