Prostreno.cz

Kuřecí polévka s estragonem

Kuřecí vývar s estragonem.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 313 kJ / 74 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy2g
tuky4g

Ingredience na

  • 600 g kuřecích drobů
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 ks větší mrkve
  • 3 snítky čerstvého estragonu
  • 2 ks žloutků
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce estragonového octa
  • 3 špetky soli
  • 2 l vody

Postup přípravy

  1. Omyté maso dejte do hrnce s olejem, přidejte očištěnou, nakrájenou mrkev, cibuli překrojenou na polovinu a vše za stálého mícháni orestujte. Zalijte vodou, osolte a vařte, až je maso měkké.
  2. Polévku sceďte, maso oberte a vložte zpět do polévky. Přidejte snítky estragonu a polévku přiveďte k varu. Takto připravené žloutky vmíchejte do polévky.
  3. Nakonec přidejte estragonový ocet a polévku už nevařte.
  4. Polévku nechte stát 10 minut, pak podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí polévka s estragonem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat